Kommuner betaler store regninger for PR-bureauers hjælp

Nogle kommuner bruger hundrede tusinde kroner på at forberede deres medarbejdere på opkald fra kritiske journalister, der vil spørge ind til negative sager. Det viser aktindsigter, som Jyllands-Posten har fået.

Holbæk Kommune har eksempelvis betalt 594.000 kroner til et PR-bureau, der skulle hjælpe med, hvad kommunen skulle svare på journalisters spørgsmål om blandt andet to dødsfald på et bosted for udviklingshæmmede, som kommunen ikke ville offentliggøre noget om.

- De penge er givet godt ud, siger formanden for kommunens voksenudvalg, Pernille Kruse (V), til Jyllands-Posten.

Hun fortæller, at man måske havde undladt at bruge pengene, hvis ikke kommunens egen kommunikationsansatte havde været på ferie.

To andre kommuner, der har brugt flere tusinde kroner på hjælp fra PR-bureauer med pressehåndtering, er Roskilde og Hørsholm.

I Hørsholm brugte kommunen 82.375 kroner på at træne to medarbejdere, så de på tv kunne fortælle om en sag, hvor kommunen trods daglige madleverancer ikke opdagede, at man mand lå hjælpeløs på sit badeværelse i tre dage. Manden døde kort efter.

Roskilde Kommune har brugt 306.250 kroner på hjælp til pressehåndtering, da medierne skrev kritisk om en stor ekspropriering.

I landsforeningen for udviklingshæmmede og pårørende, LEV, mener formand Sytter Kristensen, at det er "voldsomt meget" at betale 594.000 kroner til et PR-bureau:

- Det er beboerne og hele handicapområdet, der betaler for, at man bruger de her mange penge på at blive klædt på rent pressemæssigt, siger hun til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Dagens Gossip