Kommuner får alvorlig kritik for sjusk med regnskaber

Betegnelsen »yderst kritisabelt« modtager i alt 11 kommuner.

»Den betegnelse vil vi selvfølgelig kæmpe benhårdt for at komme ud af, og derfor har vi iværksat en større omlægning af vores sagsbehandling. For det skal vi selvfølgelig have rettet op på,« siger Niels Milo Poulsen, velfærdsdirektør i Furesø Kommune, som er en af de 11 kommuner.

Han mener, at de mange fejl i de sociale regnskaber skyldes et sammenfald af mange ting. Han fortæller imidlertid, at man i Furesø Kommune har manglet et sagsbehandlingssystem, hvor man sikrer, at alle sager bliver fulgt op i et ensartet journalsystem.

»Sådan et system har vi nu, og vi er ved at lægge alle vores sager over i det, så vi fremover vil følge de regler, der er på området,« siger Niels Milo Poulsen.

Ifølge dknyt.dk, som har fået aktindsigt i de såkaldte decisionsskrivelser, er der i alt tale om 46 kommuner, hvor de 11 bliver betegnet som »yderst kritisable« og de resterende som »kritisable«.

Hos Furesø Kommune har man gjort op med gamle rutiner for at imødekomme kravene fra Social- og Integrationsministeriet.

»Det har desværre nok været sådan, at det har været den enkelte kollega, der har været ejer af sagen og ikke afdelingen. Derfor har beslutninger og opfølgninger på sager været for meget overladt til den enkelte sagsbehandler. Med vores nye initiativer gør vi op med gamle sagsbehandlingsrutiner og indfører en fælles systematik, hvor man tager over for hinanden,« siger Niels Milo Poulsen.

På listen over de »yderst kritisable« finder man Albertslund, Brønderslev, Egedal, Furesø, Greve, Herlev, Hillerød, Holbæk, Høje-Taastrup, Kalundborg og Næstved.

10 af disse 11 kommuner skal inden 27. april lave en redegørelse for, hvad de har gjort for at rydde op i den kritisable administration.

Dagens Gossip