Kommuner får en milliard kroner i særtilskud

To af puljerne er målrettet kommuner med økonomiske udfordringer, mens den sidste pulje er målrettet kommuner, der gerne vil yde en særlig indsats over for sociale problemer i kvarterer eller områder, hvor der er en overrepræsentation af socialt udsatte borgere, kriminelle eller borgere uden for arbejdsmarkedet.

»Med særtilskuddene har de kommuner, som oplever særligt store økonomiske udfordringer, fået en håndsrækning til budgettet for næste år. Jeg ved, det er svært at få budgettet til at gå op flere steder, og ikke alle, som har søgt, har fået,« siger Margrethe Vestager i en pressemeddelelse.

Hun glæder sig dog over at kunne hjælpe de kommuner, hvor udfordringen er størst.

»I regeringen prioriterer vi, at økonomien skal være socialt bæredygtig, og det kan ses ved, at der i godt 30 kommuner vil være 451 millioner kroner til at gøre en forskel for de mest udsatte borgere i vores samfund,« siger hun.

Yderligere giver økonomi- og indenrigsministeren 54 kommuner dispensation til at optage lån for 1,55 milliarder kroner i 2014. Lånene gives til godt 400 anlægsinvesteringer i kommunerne og til at styrke likviditeten i nogle af kommunerne.

Med lånepuljen får en lang række kommuner mulighed for at forbedre deres skoler, ældrecentre, daginstitutioner og veje og for at investere i velfærdsteknologi og IT, forklarer Margrethe Vestager.

»Det er godt for borgerne, som vil få glæde af nyrenoverede institutioner, vedligeholdte veje og bedre it- og velfærdsteknologiske løsninger,« siger Margrethe Vestager og påpeger, at de godt 400 anlægsprojekter vil skabe job i landets kommuner.

Dagens Gossip