Kommuner jubler over jobcenter-samarbejde

Når landets kommuner skal forsøge at skaffe borgere i job ude i jobcentrene, så sker det i stigende grad via et strategisk samarbejde med private virksomheder.

Jobcentrene svarer selv i en undersøgelse, at de arbejder strategisk med det private erhvervsliv.

Det giver god jobsucces, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

- Vi ved, at privat løntilskud er det enkeltstående aktiveringstilbud, som har højst effekt. Derfor er det vigtigt, at jobcentrene skaber et godt samarbejde med de lokale virksomheder - og det er kommunerne helt bevidst om og godt i gang med, siger KL's næstformand, Erik Fabrin, i en pressemeddelelse.

I undersøgelsen svarer 73 procent af jobcentrene, at de arbejder med en strategi om jobskabelse med private virksomheder. 21 procent svarer, at de er i gang med at udvikle en strategi.

- Jobcentrene er ude i virksomhederne og samarbejder tæt. Som en jobcenterchef meget sigende svarer i undersøgelsen, så fører et strategisk fokus til, at virksomhederne oplever jobcentrene som en professionel rekrutteringspartner. Det er den rigtige vej, som vi skal have åbnet endnu mere, siger Erik Fabrin.

Ifølge pressemeddelelsen fra Kommunernes Landsforening er der sket en femdobling i aktivering af ledige i private virksomheder, og 50 procent flere virksomheder får besøg af jobcentrene.

Dagens Gossip