Kommuner kaster penge efter hullede veje

Skrevet af admin

17/10/2013

Dagens topnyheder

De danske veje er hullede, og der skal flere penge til, hvis ikke den danske asfalt skal forfalde yderligere til gene og fare for trafikanterne.

Det budskab ser ud til at være nået frem til kommunalpolitikerne, som flere steder i landet har skruet op for vejvedligeholdelsen i budgetterne for 2014.

En rundspørge, som Ritzau har foretaget blandt landets kommunaldirektører, viser, at 20 ud af 42 deltagende kommuner har afsat flere penge til vejvedligeholdelse i det kommende år.

Og det glæder sekretariatschef i interesseorganisationen Dansk Vejforening, Søren Bülow.

- Det tyder på, at flere kommuner har indset, at der er en udfordring, og at der er noget, som skal indhentes, konstaterer han.

Foreningens seneste vurdering anslår, at der er et vedligeholdelsesefterslæb på de danske veje på 20 milliarder kroner. Og skal det hentes, så kræver det ikke kun flere penge nu og her, påpeger Søren Bülow.

- Spørgsmålet er, om man har en plan for, hvordan man på langt sigt får mest vejvedligeholdelse for pengene, eller om man bare lapper der, hvor det gør mest ondt. Det løser ikke det langsigtede problem, pointerer han.

Lektor og trafikforsker Lars Bolet fra Aalborg Universitet er forsigtig med at løfte armene for højt ved udsigten til forhøjede budgetter.

- Nu er jeg jo en gammel skeptiker, så jeg vil gerne se det her realiseret over nogle år først, siger han.

Trafikforskeren mener, at pengene skal ses i lyset af næste måneds kommunalvalg.

- Når man kigger på budgetterne over en årrække, kan man pege ud, hvornår der er valg. Man er modig, hvis man som politiker sætter vejvedligeholdelsen ned i et valgår, påpeger Lars Bolet.

/ritzau/