Kommuner klar med nyttejob til unge - og de skal give mening

I Nordjylland tænker kommunerne især grønt, når det gælder om at finde nyttejob til over 300 unge, der skal arbejde 37 timer om ugen for at få uddannelseshjælp - svarende til SU. Det skriver DR Nordjylland.

Nyttejobbene er meget forskellige, og de unge nordjyder skal blandt andet vedligeholde stier og rense strande, men de kan også komme til at lave historisk arkivarbejde.

Nyttejob skal give mening

De fleste nordjyske jobcenterchefer lægger vægt på, at jobbene skal være både til nytte for samfundet, men også for de unge selv.

Jobcentercheferne vil nemlig ikke skræmme de unge væk med nyttejobbene, og den holdning har de også i Hjørring. Det siger jobcenterchef Michael Duus Nielsen til DR Nordjylland.

- De nyttejob vi laver i Hjørring er nogen der skal give mening. Både for kommunen og samfundet, men også for den enkelte, siger han.

Nyttejob har en effekt

Flere af jobcentercheferne har dog en forventning om, at jobbene har en skræmmeeffekt, fordi de unge skal arbejde 37 timer for lidt over 5.000 kroner om måneden.

I Rebild Kommune er jobcenterchef Jesper Dahlgaard heller ikke i tvivl om, at nyttejobbene kan virke afskrækkende.

- Alternativet til et nyttejob er et deltidsjob på 12 eller 15 timer hos købmanden eller Bilka, og så have den samme forsørgelse og langt mere fritid, så selvfølgelig har det en effekt, siger han.

Det er ikke alle kommuner, hvor nyttejobbende er godkendt af politikerne endnu.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip