Kommuner og ministeriet samles om bandeindsats

Skrevet af admin

19/03/2013
Men den indsats mod de rivaliserende bander er ikke alene nok, lyder det fra politisk hold, og derfor har justitsminister Morten Bødskov (S) og social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) holdt møde med borgmestre fra tre af de berørte kommuner, Ballerup, Gladsaxe og Herlev.Sammen er de blevet enige om at forsøge at sætte en fælles stopper for opgørene, som oftest bliver taget på åben gade.»Vi er alle enige om det samme mål, og vi er enige om, at vi vil lægge vores gode kræfter sammen, så vi kan få standset det her. Vi har alle forskellige opgaver, men det er også vigtigt, at vi arbejder sammen, så vi lægger pres fra banderne fra forskellige sider, men også, at vi i Ballerup lærer af de gode erfaringer, som de har i Herlev og Gladsaxe og visa versa,« siger borgmesteren i Ballerup Kommune, Jesper Würtzen (S).Konflikten blev for alvor optrappet, da en 19-årig mand blev dræbt af skud i Høje Gladsaxe 11. januar i år. Siden har der igen været skyderi i området, ligesom også Herlev oplevede, at en 21-årig mand med banderelationer blev ramt af skud 8. marts, men overlevede. Og i Ballerup kostede et knivstikkeri 13. marts en 30-årig mand livet efter to dage i livsfare.For at kunne komme de voldelige episoder som disse til livs er et samarbejde på tværs af kommunerne ikke nok. Der skal mere til, lyder det fra Ballerups borgmester.»I denne situation bevæger banderne sig på tværs af forskellige lovgivninger og områder, og det er vigtigt, at alle områder spiller sammen,« siger han og peger på, at Skat eksempelvis kunne se nærmere på de store biler, som nogle af bandemedlemmerne kører rundt i.»I det hele taget skal vi se på, hvordan får vi alle de gode kræfter inden for det offentlige til at spille sammen, både inden for de forskellige kommuner og inden for de forskellige lovgivninger og de forskellige myndigheder,« siger han.Over de næste uger og måneder er det fortsat politiets indsats, der er altafgørende, understreger Jesper Würtzen, men på længere sigt skal kommunerne sørge for, at den forebyggende indsats bliver styrket, så de unge mennesker får alternativer til at ende i banderne.Ministrene skal igen onsdag mødes med andre kommuners borgmestre omkring samme problemstilling.

Dagens topnyheder

Men den indsats mod de rivaliserende bander er ikke alene nok, lyder det fra politisk hold, og derfor har justitsminister Morten Bødskov (S) og social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) holdt møde med borgmestre fra tre af de berørte kommuner, Ballerup, Gladsaxe og Herlev.

Sammen er de blevet enige om at forsøge at sætte en fælles stopper for opgørene, som oftest bliver taget på åben gade.

»Vi er alle enige om det samme mål, og vi er enige om, at vi vil lægge vores gode kræfter sammen, så vi kan få standset det her. Vi har alle forskellige opgaver, men det er også vigtigt, at vi arbejder sammen, så vi lægger pres fra banderne fra forskellige sider, men også, at vi i Ballerup lærer af de gode erfaringer, som de har i Herlev og Gladsaxe og visa versa,« siger borgmesteren i Ballerup Kommune, Jesper Würtzen (S).

Konflikten blev for alvor optrappet, da en 19-årig mand blev dræbt af skud i Høje Gladsaxe 11. januar i år. Siden har der igen været skyderi i området, ligesom også Herlev oplevede, at en 21-årig mand med banderelationer blev ramt af skud 8. marts, men overlevede. Og i Ballerup kostede et knivstikkeri 13. marts en 30-årig mand livet efter to dage i livsfare.

For at kunne komme de voldelige episoder som disse til livs er et samarbejde på tværs af kommunerne ikke nok. Der skal mere til, lyder det fra Ballerups borgmester.

»I denne situation bevæger banderne sig på tværs af forskellige lovgivninger og områder, og det er vigtigt, at alle områder spiller sammen,« siger han og peger på, at Skat eksempelvis kunne se nærmere på de store biler, som nogle af bandemedlemmerne kører rundt i.

»I det hele taget skal vi se på, hvordan får vi alle de gode kræfter inden for det offentlige til at spille sammen, både inden for de forskellige kommuner og inden for de forskellige lovgivninger og de forskellige myndigheder,« siger han.

Over de næste uger og måneder er det fortsat politiets indsats, der er altafgørende, understreger Jesper Würtzen, men på længere sigt skal kommunerne sørge for, at den forebyggende indsats bliver styrket, så de unge mennesker får alternativer til at ende i banderne.

Ministrene skal igen onsdag mødes med andre kommuners borgmestre omkring samme problemstilling.