Kommuner samler støtten til udsatte børn

Det er tankegangen bag et nyt tiltag fra Social- og Integrationsministeriet, der har bevilget 13.6 millioner kroner til såkaldte børnehuse i fem kommuner. Modtagerne af millionerne er Odense, Næstved, Aalborg, Aarhus og Københavns Kommuner, der får mulighed for at samle de forskellige myndigheder, der har med de udsatte børn at gøre.

»Med de nye børnehuse undgår vi, at børn, der på tragisk vis har været udsat for overgreb, skal belastes af at skulle rundt til forskellige myndigheder for at blive undersøgt og udredt,« siger social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S)

»Jeg er overbevist om, at børnene vil få en langt bedre indsats i børnehuset, hvor alle de professionelle fagfolk er samlet ét sted. Og jeg ser frem til, at børnehusene er klar til at tage imod de første børn den 1. oktober i år,« siger ministeren.

Børnehusene er målrettet børn, der har været udsat for seksuelle eller voldelige overgreb. Ved at samle instanserne skal kommunerne forhindre, at børnene bliver hevet fra flere sider, når sociale myndigheder og politi bliver inddraget i sagen.

I børnehusene har man således centraliseret ekspertisen og hjælpen, så alt fra afhøring af politiet til psykologisk krisestøtte foregår under samme tag.

Børnehusene er en del af satspuljeaftalen for 2013, og Karen Hækkerup har netop fremsat et lovforslag, der blandt andet indbefatter, at kommunerne skal forpligtes til at oprette og benytte børnehusene.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip