Kommuner svigter svage unges jobchancer

Kommunerne halter langt bagefter deres pligt, når det handler om at holde udsatte unge på arbejdsmarkedet og væk fra førtidspension.

Ifølge reformen af fleksjob og førtidspension skal der i 2013 oprettes 5950 såkaldte ressourceforløb til unge under 40.

Men i årets første syv måneder har landets 98 kommuner kun oprettet 222 forløb, svarende til 3,7 procent af målsætningen. Det viser tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen ifølge Ugebrevet A4.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har nu tabt tålmodigheden.

- Der er tale om en stor reform, som det tager tid at indarbejde. Men der er ingen undskyldning for, at det ikke skal køre nu, hvor vi skriver september, siger Mette Frederiksen til A4.

Heller ikke svage borgere over 40 har fået tildelt de ressourceforløb, der skal hjælpe dem til at få fast tilknytning til arbejdsmarkedet.

Ifølge reformen skulle kommunerne stå for 14.600 ressourceforløb i år. Men i perioden januar-juli er der kun stykket 728 ressourceforløb sammen i landets 98 kommuner.

Hele 26 kommuner har overhovedet ikke iværksat ressourceforløb, og kun seks kommuner har iværksat over 20 forløb.

Formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Majbrit Berlau, finder tallene bekymrende.

- De politiske visioner, der lå til grund for reformen af førtidspension, var, at man kunne undgå, at folk kom på førtidspension ved at arbejde intensivt og tværfagligt med de ressourcer, de måtte have, så de kunne klare deres liv, siger hun til A4.

- Men de visioner afspejles ikke i virkeligheden i dag, og det, synes jeg, er brandærgerligt. Lad det være en appel til politikerne om at holde op med at tro, at de kan ændre systemer på fem dage hen over julen, tilføjer hun.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip