Kommuner tilbyder uddannelse: Far og mor skal lære at være forældre

Den slags tilbud har tidligere været forbeholdt svagere grupper som helt unge mødre og misbrugere, men nu skal tilbuddene gælde alle familier og både mor og far deltager i de 16 undervisningsmoduler.

90 procent af forældrene i Holstebro har taget imod tilbuddet, som skal give børnene en bedre start på livet, skabe stærke netværk mellem børnefamilierne og dermed spare samfundet for milliarder af kroner ved at sænke skilsmisseprocenten og reducere risikoen for, at børnene engang ender på samfundets sidelinje.

»Det unikke er, at uddannelsen retter sig mod alle familier – både de ressourcestærke og familier med udfordringer. De får alle et løft og inspirerer hinanden. Desuden danner vi partnerskaber med erhvervslivet, fordi blandt andet advokater og bankrådgivere hentes ind som undervisere sammen med sundhedsplejersker, jordemødre, socialrådgivere osv. Det er fremtidens velfærdsmodel,« siger Erik Thorsted, der er direktør i Center for Socialt Ansvar.

Centret har i samarbejde med Holstebro Kommune og Region Midt har udviklet uddannelsen ud fra svensk inspiration.

Ifølge Copenhagen Business School (CBS) koster kursusforløbet kommunen cirka 5.000 kr. pr. familie, men de penge er tjent ind efter et år, og derefter er der gennemsnitligt 34.000 kr. at spare pr. familie, viser beregningerne. Det ville svare til 1 milliard kroner på landsplan, hvis alle nye børnefamilier tager uddannelsen.

»Besparelserne fremkommer især som følge af færre anbringelser af børn, færre udgifter til overførselsindkomster og højere skatteindbetalinger, fordi mødrene i højere grad bliver på arbejdsmarkedet,« siger seniorrådgiver Rasmus Højbjerg Jacobsen fra CBS.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip