Kommuner: Vi kan redde flere kræftpatienter med ny plan

En masse kræftrelaterede dødsfald kan undgås, hvis logikken vendes på hovedet og der sættes aktivt ind med en styrket forebyggelse.

Det mener Kommunernes Landsforening (KL), der glæder sig over det faglige oplæg til kræftplan IV, som Sundhedsstyrelsen onsdag har fremlagt.

- Vi har i de seneste kræftplaner haft stor succes med at styrke kræftbehandlingen i Danmark, siger Thomas Adelskov, der er formand for KL's Social- og Sundhedsudvalg, i en pressemeddelelse.

- Men det allerbedste ville da være, hvis færre overhovedet fik kræft. Derfor håber jeg, at vi kan få et stærkere fokus på forebyggelse denne gang.

Sundhedsstyrelsen fremhæver, at forhøjede tobakspriser og begrænset tilgængelighed af tobaksprodukter i butikkerne har en dokumenteret effekt.

Det anbefales også, at der sættes målrettet ind over for børn og unges rygedebut. Det skal blandt andet ske ved at lave røgfri skoletid, så hele skoletiden - og ikke kun matrikelen - bliver røgfri.

- Fokus på at forebygge rygestart hos de unge er den helt rette vej at gå. Vi ønsker alle sammen at give vores børn de bedste forudsætninger for et sundt og langt liv, og her kan vi som samfund bidrage til, at de unge ikke begynder at ryge, siger Thomas Adelskov.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip