Kommuner vil have færre jobcentre

Står det til landets kommunale beskæftigelsesråd, skal der være færre jobcentre i Danmark, som til gengæld skal have ansvar for større geografiske områder. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Ugebladet A4.

 

Undersøgelsen viser, at 55 procent mener, at befolkningsgrundlaget for hvert jobcenter skal være over 30.000 mennesker, og bare hver fjerde mener, at det skal være mindre en 30.000. I dag er der et generelt krav til et grundlag på 20.000 mennesker, men nogle jobcentre betjener helt ned til 3.500 borgere.

 

46 procent mener, at de kommunale jobcentre skal slås sammen i større enheder og operere i større geografiske områder end i dag. En af dem er social- og beskæftigelsesrådmand i Aarhus Kommune, Hans Halvorsen.

 

»Al respekt for en kommune med 20.000 indbyggere, men den kan ikke løfte de opgaver, som det kræver,« siger rådmand Hans Halvorsen, som er formand for beskæftigelsesrådet i Aarhus, til Ugebrevet A4.

 

Han mener, at den lokale beskæftigelsespolitik skal koncentreres i syv til otte arbejdskraftcentre i Danmark, der hver dækker mere end 100.000 mennesker i stedet for de mange kommunale jobcentre, der i dag er spredt ud over hele landet.

 

Men det er langt fra alle, der er enige i, at jobcentrene skal være større og dække større områder. Kristen Dalgaard repræsenterer Dansk Arbejdsgiverforening i beskæftigelsesrådet i Hørsholm, og han går ind for at bevare jobcentrene som i dag. Han sammenligner det med kommunalreformen, hvor dannelsen af større kommuner nogle steder har fået borgerne til at føle en større afstand til deres kommune end tidligere.

»I Hørsholm har jobcentret et godt samarbejde med de lokale virksomheder. Og man kan sige, at de her storkommuner jo ikke fungerer. Borgerne føler sig længere fra besluttende myndigheder, og på samme måde vil både arbejdstagere og arbejdsgivere komme længere væk fra jobcentret, hvis det gøres regionalt,« siger Kristen Dalgaard.

Rundspørgen, der viser et ønske om større jobcentre, kommer mens det såkaldte Carsten Koch-udvalg arbejder på et udspil om fremtidens beskæftigelsesindsats. Ifølge Ugebladet A4 er konklusionerne fra rundspørgen dog ikke entydige. 43 procent af deltagerne i undersøgelsen mener ikke, at der ikke skal pilles ved de nuværende geografiske rammer for jobcentrene.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip