Kommunerne charmer erhvervslivet som aldrig før

Landets kommuner lægger sig tilsyneladende mere i selen end nogensinde før for at tækkes virksomheder.

I hvert fald viser Dansk Industris (DI) årlige landsdækkende erhvervsklimaundersøgelse at virksomhederne aldrig har været mere tilfredse med den service og de vilkår, som kommunerne tilbyder dem.

I årets undersøgelse siger tre ud af fire virksomheder, at de er blevet mere tilfredse med kommunernes erhvervsvenlighed. Det er det bedste resultat i de seks år, DI har lavet undersøgelsen.

- Virksomhederne er blevet mere tilfredse på stort set alle områder. Det glæder mig især, at det også gælder dialogen med både politikere og embedsmænd, siger administrerende direktør i DI, Karsten Dybvad, i en pressemeddelelse.

- Kommunerne og virksomhederne har indset, at en åben og tillidsfuld snak er en forudsætning for et godt samarbejde og et godt lokalt erhvervsklima, siger han.

Undersøgelsens konklusioner er dels baseret på svar fra over 7000 virksomhedsledere, dels på mere statistiske størrelser som skattetryk, grundskyld og skabelse af nye arbejdspladser.

For femte gang løber Ikast-Brande Kommune med titlen som årets bedste erhvervskommune, og de midtjyske kommuner Herning, Skanderborg, Hedensted og Favrskov indtager de næste pladser.

De fem kommuner ligger bedst i stort set alle kategorier i undersøgelsen og har øget afstanden til de øvrige.

- Resultatet viser, at det kan betale sig for kommunerne at have en god erhvervsservice. Fælles for de midtjyske kommuner er, at de også er placeret i toppen, når det gælder om at trække nye virksomheder til deres kommune - og til at holde på dem, de har, siger Karsten Dybvad.

For første gang peger virksomhederne i år på arbejdskraft som det næstvigtigste område, kommunerne bør prioritere de kommende år, kun overgået af infrastruktur.

- En af kommunernes store opgaver er at hjælpe virksomhederne med at tiltrække de medarbejdere, de har brug for, siger DI-direktøren, der blandt andet peger på behovet for at styrke jobcentrenes kontakt til både virksomheder og ledige.

/ritzau/

Dagens Gossip