Kommunerne ignorerer skærpede regler om sejlads

De skærpede regler for sejlads i småbåde, som Folketinget vedtog sidste i kølvandet på den tragiske ulykke på Præstø Fjord, bliver i vid udstrækning ignoreret rundt omkring i de danske farvande.

Det skriver Politiken lørdag.

Loven førte både til strammere sikkerhedsregler og større krav til ansvarsforsikring. Men stort set ingen har tegnet en forsikring, som lever op til lovkravene, der trådte i kraft 1. april.

- Alle har overset den lov. Kommuner, regioner, staten, virksomheder og institutioner er simpelthen uopmærksomme på, at de skal tegne en, siger Lars Steen Nielsen, administrerende direktør i forsikringsmæglerselskabet Contea, til Politiken.

Kommunerne er særligt interessante, fordi eksempelvis folkeskoler, ungdomsskoler og andre kommunale institutioner ofte tager børn og unge med på sejlture i kanoer, kajakker, gummibåde eller robåde.

I Kommunernes Landsforening erkender juridisk chef Karsten Thystrup blankt, at foreningen ikke har været opmærksom på de strammede regler.

- Nu er vi blevet opmærksomme på det her og vil sørge for, at kommunerne bliver gjort opmærksomme på, hvad der er gældende ret, siger han til Politiken.

Konkret betyder loven, at hver passager skal være forsikret for 3,4 millioner kroner – et langt højere potentielt erstatningsbeløb end eksisterende ansvarsforsikringer opererer med og mere end ofrene for Præstø-ulykken formentlig vil få tilkendt.

Under ulykken i februar 2011 omkom en lærer, og syv elever blev fundet klinisk døde, inden lægerne reddede dem. Flere af eleverne, der var med i dragebåden, lever i dag med hjerneskader og voldsomme psykiske og fysiske mén.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip