Kommunerne modtager færre flygtninge end forventet

Der bliver nu justeret på det antal flygtninge, som Udlændingestyrelsen forventer, at kommunerne skal modtage i løbet af 2016.

Antallet går fra 17.000 til et sted mellem 9500 til 13.500, skriver Udlændingestyrelsen.

Dermed bliver tallet sænket, efter at det i december sidste år blev hævet fra 12.000 til 17.000. Og det er der flere forskellige årsager til.

Blandt andet sker det "på baggrund af antallet af asylansøgere, der indtil dato er indrejst i landet i år og antal flygtninge, der indtil dato er blevet boligplaceret i 2016".

Det fremgår af hjemmesiden nyidanmark.dk, der drives i fællesskab af Udlændingestyrelsen og Styrelsen for International Rekruttering og Integration.

Justeringen overrasker ikke Andreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.

- Først og fremmest skyldes det jo, at der ikke kommer lige så mange flygtninge op gennem Europa, som det har været tilfældet før, lyder det fra Andreas Kamm.

Han henviser blandt andet til den aftale, som Tyrkiet og EU indgik i marts, hvis formål var at at bremse strømmen af migranter fra Tyrkiet til de græske øer.

- Det har jo også påvirket det danske tal. Så der er ikke noget at sige til, at man nu justerer antallet en smule, siger generalsekretæren i Dansk Flygtningehjælp.

Et af de steder, hvor man har mærket, at antallet er faldet, er i Viborg Kommune.

Ifølge DR Midt og Vest har Viborg Kommune i 2016 modtaget 82 flygtninge, hvilket er halvt så mange som de regnede med i forhold til deres kommunekvote.

De færre flygtninge letter presset en smule på kommunerne, siger Martin Damm, der er formand i Kommunernes Landsforening (KL). Opgaven er dog fortsat stor, lyder det.

- Med formentlig mere end 10.000 flygtninge plus familiesammenføringer oven i står kommunerne fortsat med store udfordringer, siger han til KL's hjemmeside.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip