Kommunerne spejder langt efter en aftale med regeringen

Kommunerne og regeringen er langt fra i mål i forhandlingerne om kommunernes økonomi for næste år.

Det er budskabet fra næstformand i Kommunernes Landsforening (KL), Jacob Bundsgaard (S), til sin hovedbestyrelse, som fredag klokken 9 blev informeret om status ved forhandlingsbordet.

- Vi er ikke i mål med en aftale, vi kan præsentere for vores bestyrelse. Der er et godt stykke vej endnu.

- Det er fortsat de store økonomiske områder, der skiller os ad, siger Jacob Bundsgaard, som sammen med KL-formand Martin Damm (V) torsdag forhandlede til efter midnat hos finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

De store knaster er ifølge KL-formanden, at regeringen vil fjerne et såkaldt finansieringstilskud til kommunerne og så det omstridte omprioriteringsbidrag, der betyder, at kommunerne skal aflevere 2,4 milliarder kroner i besparelser.

De penge har et flertal på Christiansborg lovet, at kommunerne nok skal få igen. Men det løser overhovedet ikke problemet, mener KL.

- Vi synes grundlæggende, at omprioriteringsbidraget er en dårlig måde at styre på og et angreb på det kommunale selvstyre. Vi ønsker omprioriteringsbidraget hen, hvor peberet gror. Vi ønsker det fjernet.

- Det er klart, at regeringen har et andet udgangspunkt, og derfor er det også nogle svære forhandlinger, vi står i, siger Bundsgaard.

Spørgsmål: Regeringen vil ikke rokke ved omprioriteringsbidraget. Hvordan vil I kompenseres for det?

- Vi ønsker at reducere de negative økonomiske konsekvenser på den samlede pakke. Vi er kommet tættere på hinanden. Der er kommet noget bevægelse, men det er meget lidt.

- Vi skal sikre kommunerne nogle ordentlige vilkår, så vi kan sikre god service til borgerne i vores daginstitutioner, skoler og i vores ældrepleje. Det er det, vi er optaget af, siger Bundsgaard.

Torsdag lykkedes det regeringen at lande en økonomiaftale med regionerne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip