Kommunernes Landsforening ærgerlige over sammenbrud

Formand for KL, Erik Nielsen. Foto: Ole Bo Nielsen.

Hos Kommunernes Landsforening er man ærgerlige over, at trepartsforhandlingerne i dag blev afbrudt.

Dansk Metal sagde nej til at inddrage fridage, og det udløste sammenbruddet i forhandlingerne mellem regeringen, fagbevægelsen og arbejdsgiverne.

- Bjarne Corydon har lige ringet til mig for at informere mig om, at treparts-forhandlingerne officielt er aflyst. Det er jeg rigtig ked af at høre, siger Erik Nielsen, der er formand for Kommunernes Landsforening.

'Finansministerens melding kommer altså efter, at Dansk Metal i dag har sagt definitivt nej til at afskaffe helligdage og fridage.

- Vi finder det rigtig ærgerligt, at trepartsforhandlingerne ikke bliver til noget. I KL ser vi det som helt afgørende at få øget arbejdsudbuddet til de ud-fordringer, der kommer, siger Erik Nielsen.

- Det var et godt initiativ, regeringen tog med trepartsforhandlinger. Vi for-spilder en enestående chance for sammen at ruste Danmark til de udfor-dringer, vi står over for i fremtiden. Det er rigtig ærgerligt.

- Vi står i kommunerne over for nogle store udfordringer med flere ældre og kronikere. Og vi får store problemer, hvis ikke vi kan skaffe arbejdskraft, siger Erik Nielsen.

Dagens Gossip