Kommunister vil i Borgerrepræsentationen

Tre rendyrkede kommunistiske partier har besluttet at forene kræfterne og stille op på en fælles liste ved efterårets kommunalvalg. Liste K består af Kommunistisk Parti, Kommunistisk Parti i Danmark (KPiD) og Danmarks Kommunistiske Parti (DKP), der tilsammen vil sikre valget af en kommunistisk kandidat for første gang i to årtier.

Liste Ks spidskandidat bliver Anders Sørensen fra Kommunistisk Parti, der proklamerede opstillingen ved arrangementet Rød 1. maj i Fælledparken onsdag.

»Kommunisternes stemme mangler på Københavns Rådhus! Der er brug for nogen, som tør at tale KL og regeringens økonomiske diktater imod,« siger han i en pressemeddelelse.

Mærkesagen for kommunisterne er et oprør mod den økonomiske aftale mellem KL og regeringen. Ifølge Anders Sørensen holder aftalen kommunerne i alt for stramme tøjler.

»København har masser af penge. Sidste år havde København et overskud på budgettet på 515 millioner kroner - selvom vi bankede 249 millioner af kommunens gæld. De penge skal bruges til velfærd og flere job,« siger han.

Kommunisterne vil også sørge for, at Københavns Kommune tager et socialt ansvar ved at kræve, at virksomheder, der arbejder for kommunen, lever op til reglerne på det danske arbejdsmarked. Desuden skal virksomhederne tage lærlinge.

Kommunistisk Parti, der blandt andet står bag udgivelsen af dagbladet Arbejderen, stiller også op til kommunalvalget i Aarhus. Det sker på Kommunistisk Fællesliste.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip