Koncernen bag Se og Hør og Billedbladet har underskud

Den danske mediekoncern Aller Media, der står bag ugeblade som Se og Hør, Billedbladet, Femina og Familie Journal, har røde tal på bundlinjen efter regnskabsåret 2014/2015.

Selv om omsætningen steg 19 procent til mere end 1,5 milliard kroner, endte regnskabsåret med et minus på 17,6 millioner, oplyser Aller Media i en pressemeddelelse.

Det er blandt andet Allers investeringer i rejsebranchen, der er med til at hæve omsætningen.

At det alligevel bliver til et millionunderskud, skyldes ifølge administrerende direktør Pål Thore Krosby ekstraordinære udgifter og ændringer i momsloven.

- Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, at væksten på toplinjen endnu ikke er lønsom, men inden for alle tre forretningsben var det nødvendigt at gennemføre nogle strategi- og organisationsjusteringer, så vores virksomhed er tilpasset markedsvilkårene.

- Dels lukkede vi nogle aktiviteter, som ikke var økonomisk bæredygtige, og dels justerede vi vores fokus i enkelte afdelinger for bedre at understøtte vores langsigtede vækststrategi, siger han i pressemeddelelsen.

I september lukkede Aller det kulørte ugeblad Kig Ind, ligesom to udviklingsprojekter blev lukket i juni.

Derimod pynter opkøb af DG Media og DataGraf Communications og aktiemajoriteten i Nilles Rejser på omsætningen.

Aller Media fik et positivt driftsresultat på 21 millioner kroner i regnskabsåret, der løber fra 1. oktober 2014 til 30. september 2015.

Pål Thore Krosby forventer et positivt resultat på bundlinjen i regnskabsåret 2015/2016.

Også i regnskabsåret 2013/2014 var der underskud i Aller Media - her endte det med et minus på 8,1 millioner kroner.

Aller Media er det danske datterselskab under Aller Holding, som også har aktiviteter i Norge, Sverige og Finland.

/ritzau/

Dagens Gossip