Koncerthuse mistænkes for priskartel

Konkurrencestyrelsen og Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet, populært kaldet Bagmandspolitiet, har rettet søgelyset mod danske koncert- og kulturhuse, der mistænkes for ulovlige prisaftaler ved udlejning af lokaler.

En række koncertsteder, herunder Koncerthuset i DR-Byen, er blevet ransaget i jagten på bevismateriale, oplyser vicestatsadvokat Henrik Helmer Steen fra SØK til Ritzau.

- Det foregår i samarbejde med Konkurrencestyrelsen. Vi har fået mistanke om, at der er prisaftaler mellem de forskellige kulturhuse, en slags kartel eller i hvert fald en aftale om, hvad prisen skal være ved udlejning af lokaler, siger Henrik Helmer Steen.

Ud over Koncerthuset i DR-Byen, der er et af de steder, mistanken er rettet imod, er tre andre steder blevet ransaget onsdag. Det er Musikhuset i Esbjerg, Musikhuset i Aarhus og sekretariatet for Sammenslutningen af Danske Koncert- og Kulturhuse.

- Det har vi gjort i et forsøg på at indsamle bevis for, om der skulle foreligge sådanne aftaler, siger Henrik Helmer Steen.

Materialet skal nu undersøges, og det er for tidligt at sige noget om, hvor lang tid undersøgelsen vil tage.

- Vi har tømt nogle computere, og det tager tid at behandle materialet. Det kommer an på, om vi finder en rygende pistol, eller om det handler om mere komplicerede beviser. Det er svært at sige på nuværende tidspunkt, siger vicestatsadvokaten.

Hvor lang tid det vil tage, handler også om, hvordan institutionerne forholder sig til mistanken, siger han.

Undersøgelsen er en af de første efter en lovændring, der skærper straffen for overtrædelse af konkurrencelovgivningen. Det kan fremover i grove sager give fængselsstraf i stedet for blot bøde.

De 22 kulturinstitutioner, der er medlemmer af Sammenslutningen af Danske Koncert- og Kulturhuse, lover fuld opbakning til opklaring af sagen og vil hjælpe SØK på alle mulige måder, fremgår det af en pressemeddelelse fra foreningen.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip