Kondom-fri prævention til mænd kan være på gaden inden for to år

Nu er det snart slut med, at kvinden absolut skal på p-piller eller på anden er den eneste, der kan sørge for at beskytte sig, når I som par skal have sex.

Inden for to år bør det således være muligt at købe prævention til mænd - og det har intet at gøre med kondomer eller at "få kappet strengen".

Det spår producenten af det mest lovende, nye præventionsprodukt til mænd, ifølge mediet Sciencealert.

Dårlige undskyldninger for ikke at bruge kondom er dermed ikke gyldige, hvis præventionsformen klarer sig igennem sidste forsøgstrin i processen omkring godkendelse af ny medicin - og det regner eksperter med, at den gør. 

Produktet er blevet testet på kaniner, og resultaterne var bedre end forventet. De viser, at metoden er sikker og kan holde en mand “steril” i mindst 12 måneder. Nu mangler det bare at blive afprøvet på mennesker.

Metoden kaldes Vasalgel, og den virker ved, at manden får sprøjtet noget gele ind i sædlederen i penis – sædlederen er den del, der bliver skåret over, når en mand får en vasektomi for at undgå at få børn.

Indtil videre ved man med sikkerhed, at det nye produkt afholder manden fra at blive far i mindst 12 måneder. Ønsker manden at blive far alligevel inden for det år, kan han få endnu en sprøjte, som skyller præventionsformen ud af penis og dermed “åbner” sædlederen for sperm igen.

Det er i øvrigt kun sædcellerne, der afholdes fra at komme ud af sædlederen – alt andet væske kan stadig passere, selvom manden bruger præventionsformen.

Produktet er skabt af non-profit-organisationen Parsemus Foundation, der arbejder for at skabe billige, medicinske løsninger, og som derfor får en del af sine midler til forskningen via såkaldt crowdfunding.

I år begynder forsøgene på mennesker, og opfinderne bag regner kraftigt med, at produktet kan godkendes og sendes på markedet i år 2018.

Læs også: Ny prævention: Niels har opfundet en sædcelle-prop

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip