Konefinte under luppen i sager mod bankers topfolk

Avisen har set nærmere på sagen om Capinordic Banks krak og på finanskoncernens topchef Lasse Lindblad. Det viser sig angiveligt, at Lindblads hustru tidligere i år har købt et sommerhus af et selskab, som er kontrolleret af Lasse Lindblad. Det sker samtidig med, at den tidligere direktør sammen med to andre personer har udsigt til at blive mødt af et erstatningskrav på 284 millioner kroner i en sag om bankens kollaps, som Finansiel Stabilitet har rejst. Sagen ventes at begynde senere i år.

At Lasse Lindblads hustru køber et sommerhus af et selskab, som manden kontrollerer, behøver ikke at være problematisk i sig selv. Men det kan den slags sager være nogle tilfælde. I hvert fald hvis det drejer sig om, at man forsøger at løbe fra et erstatningskrav ved at sælge billigt familiemedlemmerne imellem.

Derfor har myndighederne øjnene stift rettet mod sager, hvor familiemedlemmer køber en sagsøgt persons ejendom, fortæller Statsadvokat i bagmandspolitiet Jens Madsen til avisen.

»Vi har rigtigt mange sager, hvor kurator i et konkursbo meddeler os, at man har mistanke om, at der er foregået noget strafbart. Den typiske mistanke går på, at der er forsvundet nogle aktiver, og ganske ofte er det sket til nogle i den nærmeste familie,« siger Jens Madsen ifølge Jyllands-Posten.

Der er efterhånden en række eksempler på, at konefinten er blevet brugt, efter krisen satte ind og fældede både ejendomsmatadorer og de banker, der havde lånt dem store summer. Af dømte kan nævnes pengemændene Martin Klütz og Steen Gude, der blandt andet overdragede store værdier til deres hustruer, inden de selv blev sagsøgt.

Derudover ser Bagmandspolitiet for tiden på en sag, hvor en række bankdirektørers hustruer angiveligt har stået i spidsen for investeringsselskaber. Det har vakt mistanke om, at det reelt var mændene, der drev investeringsselskaberne, selv om de ikke må ifølge lov om finansiel virksomhed. Sagerne involverer blandt andet Morsø Sparekasse-direktøren Jørgen Balch Christensen og EBH Banks Finn Strier Poulsen og Jens Nielsen, skriver Jyllands-Posten.

 

Dagens Gossip