Konflikt har skadet forhold mellem lærere og ledere

39 procent svarer, at forårets overenskomstkonflikt mellem Kommunernes Landsforening (KL) og Danmarks Lærerforening har påvirket forholdet til lederen på skolen i negativ retning.

43 procent svarer, at konflikten ikke har påvirket forholdet, mens knap otte procent svarer, at de har fået et bedre forhold til deres leder efter konflikten. Resten svarer »ved ikke« eller »ønsker ikke at svare«.

Lærernes formand, Anders Bondo Christensen, ærgrer sig over, at konflikten har efterladt dybe sår.

»Det er vi rigtigt kede af, for vi har faktisk brug for, der er et tæt samarbejde mellem lærerne og lederne. Hvis den kolde luft og mistilliden mellem lærere og ledere breder sig, så går det ud over folkeskolen, og de børn, der går i den,« siger han til DR.

Hos Skolelederforeningen er formand Anders Balle også ked af resultatet, men det kommer ikke bag på ham.

»Det var voldsomt følelsesmæssigt for lærerne at være lockoutet i så lang tid, og det tager tid at komme ovenpå. Det betyder, at energien hos lærerne ikke er oppe på fulde omdrejninger. Energien til at tænke nyt, til at udvikle tingene og til at lave den gode undervisning er der ikke helt. Det er klart, at det skal vi have genoprettet,« siger Anders Balle til DR.

Dagens Gossip