Kong Vinter rammer Danmark: Her falder der mest sne

Det sner mange steder i Danmark fredag morgen.

Der, hvor der er faldet mest af den hvide nedbør, er der kommet i underkanten af 10 centimeter, fortæller DMI.

- Her tidligt fredag morgen har vi et snevejr, der ligger og dækker fra Midtjylland og nordover. Det ligger også over store dele af Sjælland og Bornholm, fortæller vagthavende meteorolog Klaus Larsen.

- Snevejret er på vej lidt mod nord, men det går i stå over den nordlige del af Jylland, hvor det kommer til at sne hele dagen og til et stykke ud på lørdagen, tilføjer han.

SE OGSÅ: Kør hjemmefra i god tid: Glatte veje overalt i landet

DMI forventer, at der kan falde helt op til 10-15 centimeter sne nogle steder i Nordjylland, før det holder op på et tidspunkt i løbet af lørdagen.

I København og omegn er det mere sne af den våde slags, der falder ned fra oven.

- Der er faldet en smule sne og slud i Københavnsområdet, og det vil fortsætte her de næste timer. Det er nok mest tøsne, for her ligger vi med temperaturer, der er forholdsvist tæt på frysepunktet, siger Klaus Larsen fra DMI.

- Der kan godt falde et par centimeter endnu, men det vil nok forsvinde stille og roligt i løbet af dagen, hvor der også kommer noget varme op over, tilføjer han.

Weekenden ser generelt ud til at blive en halvsjappet affære mange steder i Danmark.

- Det bliver en fredag og en lørdag, hvor der - ud over i den nordlige del - vil komme bygeaktivitet af og til. Det kan faktisk have alle tre former: Regn, sne og slud, siger Klaus Larsen.

Men igen er det Nordjylland, hvor der er størst sandsynlighed for, at nedbøren bliver hvid, lyder det.

- På søndag ser det ud til, at det meste af landet skal have en dag, hvor det er stort set tørvejr. Det er egentligt ikke fordi, at jeg forventer de helt store nedbørsmængder i weekenden. Bort set fra den nordlige del af Jylland, siger DMI-meteorologen.

Hvis man kigger lidt længere ud i horisonten, ser næste uge ud til at blive en kølig omgang.

- Det er koldluften, der ser ud til at vinde her i weekenden, så i næste uge får vi det lidt koldere med dagtemperaturer, der er lige over frysepunktet, siger Klaus Larsen.

Der kommer også udbredt nattefrost, lyder det.

/ritzau/

Dagens Gossip