Kongehuset afviser historie om royal brystoperation

Helt usædvanligt tager kongehuset nu afstand fra en historie i pressen om, at prinsesse Marie skulle have fået opereret sine bryster i Litauen.

I en pressemeddelelse skriver hoffet, at ugebladet Her & Nu bringer en berigtigelse, efter at bladet i slutningen af september skrev en artikel om, at prinsessen var "under plastikkirurgens kniv for at få større bryster".

Selve historien er forkert, lyder det, og kongehuset har derfor anmodet ugebladet om at bringe berigtigelsen, hvilket sker i onsdagens udgave.

Det er meget opsigtsvækkende, siger Trine Larsen, journalist på Billed-Bladet med kongehuset som mangeårigt stofområde.

- Jeg tror, det er fordi, at bladet er gået for tæt på, og prinsessen synes, det er en overtrædelse af hendes private sfære. Det er selvfølgelig noget, prinsessen har været involveret i (dementiet, red.)

- Jeg kan ikke huske, at der før er lavet et dementi, siger Trine Larsen.

I artiklen skrev Her & Nu, at prinsesse Marie en lørdag i juni sidste år besøgte en klinik i byen Kaunas i Litauen, hvor hun skulle have været under kniven.

Hoffet oplyser, at prinsesse Marie aldrig har været på klinikken og i øvrigt aldrig har været i Litauen.

Normalt vælger kongehuset meget bevidst ikke at kommentere den type historier, men det kan være en æra, som nu er slut, lyder vurderingen.

- Det er meget opsigtsvækkende og spændende, om det bliver en trend fremover, for så tror jeg, at kongehuset får travlt. Det plejer at være sådan, at uanset hvad der sker, så kommenterer og dementerer kongehuset ikke.

- Det må være fordi, historien betyder så meget for prinsessen, at den, vil hun ikke have, er i omløb. Der skal trækkes nogle grænser, og dette er så åbenbart en af dem, siger Trine Larsen.

Ifølge Her & Nu er der troværdige kilder til historien, men ugebladet vælger alligevel at bringer berigtigelsen, siger Erling Tind Larsen, chefredaktør på Her & Nu.

- Kongehuset mener, de kilder ikke taler sandt. Det næste skridt vil så være for os at afsløre de kilder, det kan vi aldrig gå med til. Så vi vælger at trække historien tilbage frem for at afsløre vores kilder, siger han til Ritzau.

Det er ikke første gang, at et ugeblad spekulerer i, at prinsesse Marie har fået ændret på udseendet.

Se & Hør skrev i 2012, at den 39-årige prinsesse havde været på privathospital i Frankrig med overskriften: "Marie hemmeligt indlagt. Behandlet af plastikkirurg".

Dengang kommenterede hoffet ikke sagen.

/ritzau/

Dagens Gossip