Kongehuset har millionunderskud

Kongehuset havde således en indtægt sidste år på 78.097.574 kroner, mens udgifterne løb op i 80.772.552 kroner, fremgår det af årsregnskabet, der er blevet offentliggjort onsdag.

»Som det fremgår af resultatopgørelsen, har der i perioden været et underskud på 1.780.352 kr. Resultatet er påvirket af en række større arrangementer og besøg, hvor der særligt skal fremhæves Dronningens 40-års Regeringsjubilæum i januar, statsbesøget fra Kina i maj og den kongelige families tilstedeværelse ved De Olympiske Lege i London,« hedder det således i årsberetningen.

Dronningens jubilæum i januar sidste år blev blandt andet markeret ved en karettur gennem København, en festforestilling i DRs Koncertsal og gallataffel på Christiansborg, mens dronningen under opholdet i London i forbindelse med sommerens Olympiske Lege afholdt flere receptioner på Kongeskibet Dannebrog for blandt andre de danske OL-deltagere. Under Legene opholdt kongefamilien sig således på Dannebrog, der lå til kaj i den britiske hovedstad.

Det kongelige underskud vil dog kunne overføres til kongehusets egenkapital, der pr. 31. december 2012 ifølge beretningen udgjorde 18.107.280 kroner.

Tilbage i 2004 havde kongehuset et underskud på hele 17 millioner kroner, hvilket i høj grad skyldtes kronprinsparrets bryllup 14. maj og istandsættelsen af deres bolig i Kancellihuset ved Fredensborg Slot. Året efter var der dog kommet noget mere styr på finanserne, og kongehuset kunne præsentere et regnskab for 2005, der næsten var i balance.

I 2011 havde kongehuset et overskud på 975.499 kroner.

Dagens Gossip