Kongehuset har millionunderskud

Kongehuset havde således en indtægt sidste år på 78.097.574 kroner, mens udgifterne løb op i 80.772.552 kroner, fremgår det af årsregnskabet, der er blevet offentliggjort onsdag.

»Som det fremgår af resultatopgørelsen, har der i perioden været et underskud på 1.780.352 kr. Resultatet er påvirket af en række større arrangementer og besøg, hvor der særligt skal fremhæves Dronningens 40-års Regeringsjubilæum i januar, statsbesøget fra Kina i maj og den kongelige families tilstedeværelse ved De Olympiske Lege i London,« hedder det således i årsberetningen.

Dronningens jubilæum i januar sidste år blev blandt andet markeret ved en karettur gennem København, en festforestilling i DRs Koncertsal og gallataffel på Christiansborg, mens dronningen under opholdet i London i forbindelse med sommerens Olympiske Lege afholdt flere receptioner på Kongeskibet Dannebrog for blandt andre de danske OL-deltagere. Under Legene opholdt kongefamilien sig således på Dannebrog, der lå til kaj i den britiske hovedstad.

Det kongelige underskud vil dog kunne overføres til kongehusets egenkapital, der pr. 31. december 2012 ifølge beretningen udgjorde 18.107.280 kroner.

Tilbage i 2004 havde kongehuset et underskud på hele 17 millioner kroner, hvilket i høj grad skyldtes kronprinsparrets bryllup 14. maj og istandsættelsen af deres bolig i Kancellihuset ved Fredensborg Slot. Året efter var der dog kommet noget mere styr på finanserne, og kongehuset kunne præsentere et regnskab for 2005, der næsten var i balance.

I 2011 havde kongehuset et overskud på 975.499 kroner.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip