Kongehusets pressechef: Brysthistorie er pure opspind

Skrevet af admin

14/10/2015

Dagens topnyheder

- Hele historien er pure opspind, og derudover har prinsesse Marie aldrig været i Litauen.

Det siger Lene Balleby, kommunikations- og pressechef i kongehuset, efter at kongehuset har bedt ugebladet Her og Nu om at bringe en berigtigelse af historien om, at prinsesse Marie har fået lavet sine bryster på en klinik i Litauen.

På side tre i ugebladet står der derfor onsdag, at historien, som blev bragt 30. september i år, er usand, og at ugebladet beklager at have viderebragt oplysningerne.

Og det er helt usædvanligt, at et medie bringer en sådan berigtigelse. Men det er ikke første gang, at kongehuset henvender sig til medier på baggrund af en historie, siger Lene Balleby til Ritzau.

- Det er ikke noget nyt, at vi tager kontakt til medier og chefredaktører, når medierne overtræder straffelovens regler om privatlivets fred eller reglerne om god presseskik.

- Vi overvejer hver enkelt sag, og i langt de flest tilfælde løser eventuelle misforståelser sig ved en almindelig snak.

- Men i den her sag, er Her og Nu gået alt for langt. Historien er det pure opspind, og alle grænser er overskredet. Hvis den historie får lov til at stå, vil en usand historie meget let med tiden blive en sandhed og dermed gentaget igen og igen.

Spørgsmål: Men hvordan er historien så opstået?

- Det er et godt spørgsmål. Jeg har ingen idé. Men når man lever et liv i offentlighedens søgelys, så opstår der jo af og til usandheder. Det er jo kongehusets lod at leve et liv med rygter, men i grelle tilfælde så er det vores opgave at gribe ind.

Spørgsmål: Kan vi forvente flere berigtigelser om kongehuset fremover?

- Vi vil fortsætte med at reagere over for de medier, som bringer usandheder eller krænker privatlivet. Den kongelige familie lever i offentlighedens søgelys, det er en del af deres virke, men de skal også have lov til et privatliv.

- Det ser jeg som en af mine opgaver at værne om, siger Lene Balleby.

/ritzau/