Kongeligt besøg fra Saudi udløser raseri på Rivieraen

Det har vakt harme hos mange lokale og turister ved Rivieraen, at medlemmer af Saudi-Arabiens kongefamilie har beordret en større del af en strand lukket for offentligheden, så de kan have den for sig selv.

- Sikkerhedshensyn er i orden, men vi skal i det mindste have mulighed for at tage en dukkert, siger Muhamed, der også er entusiastisk lystfisker.

Den saudiarabiske kongefamilie har bebudet, at den vil tilbringe nogle dage i familiens enorme villa ved kysten mellem Antibes og Vallauris på den franske kyst.

Det har fået de lokale myndigheder til at lukke en større del af stranden - også den offentlige strand ved Vallauris.

Her er misfornøjede badende og lystfiskere blevet bedt om at fortrække til andre strande, så længe den royale familie fra Saudi-Arabien er i nabolaget. Der lægges over alt stor vægt på sikkerheden, og ingen må nærme sig kong Salmans private anlæg.

Kystvagten sørger for, at ingen kommer nærmere land i området end 300 meter.

- Enten er det ham eller en anden milliardær. Det går altid ud over almindelige mennesker. Vores rettigheder bliver ikke respekteret, siger en sygeplejerske ved navn Fatima.

- På den anden side er besøget godt for de handlende og for erhvervslivet. Kongens følge tæller omkring 400 personer. Jeg har hørt, at de måske endda vil reparere vejene, tilføjer hun.

Et stort antal håndværkere er i færd med at arbejde på den villa, hvor kongen skal bo.

- De har bragt et væld af roser og buske til huset. De er også ved at udskifte vinduerne. De er uden tvivl ved at sætte skudsikre vinduer i huset, siger en lokal indbygger ved navn Christian.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip