Kongeskibet og F-16 fly leder efter to teenagere

- Vi leder efter de to unge mænd med alt, hvad vi har. Vi arbejder ud fra worst case-scenario, og vi har beregnet, hvor båden kan være. Det område bliver hele tiden større og større, udtaler presseofficer og orlogskaptajn Jesper Duevang Rasmusen fra Søværnets Operative Kommando til bt.dk.

- Der er tre F-16 fly ude og lede nu, og endnu tre er på vej. Desuden deltager flere redningshelikoptere og et Challenger-fly, der også bruges af forsvaret, i eftersøgningen. F-16-flyene har ikke så stor mulighed for at se en båd på denne størrelse, men da vi stadig arbejder ud fra, at der er to personer i båden, skal alle midler sættes ind på at finde dem. F16-flyene skulle alligevel have været ude på opgave, og nu kan de i stedet hjælpe med at lede.

Også Kongeskibet har deltaget i eftersøgningen. Skibet, der blandt andet bruges til Kongefamiliens sommertogter, føres også af søofficerer og har specielle censorer og udstyr, der kan bidrage til eftersøgningen.

- I sådan en situation her bruger vi alle de midler, vi har. Derfor er det ikke mærkeligt at bruge Kongeskibet. Også civile enheder er blevet bedt om at deltage i eftersøgningen, siger Jesper Duevang Rasmusen.

Dagens Gossip