Kongressen glad for at blive spurgt om angreb

Det bliver vel modtaget af den republikanske formand for Repræsentanternes Hus, der er den ene del af Kongressen.

»Vi er glade for, at præsidenten spørger om tilladelse til en militær aktion i Syrien,« siger John Boehner ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Han melder sig klar til at tage stilling til, om USA skal angribe Syrien, når medlemmerne af Kongressen returnerer til Washington efter sommerferie 9. september.

Lørdag aften meddelte Barack Obama, at han havde besluttet sig for, at USA bør angribe Syrien som modsvar til det formodede giftgasangreb 21. august, da amerikanerne mener at have beviser for, at præsident Bashar al-Assad stod bag angrebet på civilbefolkningen.

»Vi er parate til at angribe, når vi vælger at angribe,« sagde Obama fra talerstolen ved Det Hvide Hus.

Men præsidenten vil altså spørge folkets repræsentanter først.

»I dag beder jeg Kongressen om at sende et signal til verden om, at vi er klar til at rykke som en samlet nation,« sagde Obama.

»Jeg har længe ment, at vores magt er rodfæstet ikke blot i militæret, men i vores eksempel som en regering af folket og for folket,« fortsatte præsidenten, der tidligere har lovet ikke at gå i krig uden støtte fra Kongressen.

Kort efter talen i Rose Garden ved Det Hvide Hus fik Barack Obama et skulderklap af Storbritanniens premierminister, David Cameron, som tidligere på ugen fik et nej til at deltage i et angreb på Syrien fra det britiske parlament.

»Jeg forstår og bakker op om Barack Obamas beslutning omkring Syrien,« skrev David Cameron på Twitter.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip