Konkurrent håber på mere ansvarligt projekt fra Jesper Nielsen

Jesper 'Kasi' Nielsen offentliggjorde tirsdag, at han vil genrejse AG København, der gik konkurs for godt et år siden.

Dermed har Kasi-Jesper fået sat gang i den hjemlige håndbold-andedam, hvor der nu lystigt spekuleres i, om det kan lade sig gøre at lave et AGK version 2.0.

I Bjerringbro-Silkeborg er direktør Frank Lajer umiddelbart skeptisk, men historikken omkring Jesper Nielsen og AGK gør, at han ikke vil udelukke noget.

- Der var lidt en kaotisk afslutning på det hele sidst, og sådan noget er aldrig godt for hverken en klub eller en liga. Det skaber en usikkerhed omkring rammerne. Men i den sammenhæng er det vigtigt at få præciseret, at det er meget få, der ved, hvad der egentlig skete der omkring den skattesag, så det er svært at kloge sig alt for meget på, siger Lajer og tilføjer:

- Jeg tror, svaret afhænger af, hvor mange penge han selv er villig til at investere i det. Jeg tror i hvert fald ikke, det er blevet lettere at lave et projekt af den karakter, som kan løbe rundt. Men med hans evner og en eventuel formue, så skal man jo aldrig sige aldrig, hvis han er villig til at løfte de store etableringsomkostninger selv. Det gjorde han jo sidst, siger han.

Frank Lajer understreger, at de i Bjerringbro-Silkeborg vil byde et nyt initiativ fra Jesper Nielsen velkommen. BSV-direktøren håber blot, at et eventuelt genopstået AGK vil være i en mere økonomisk ansvarlig udgave, end det der kuldsejlede før sidste sæson og efterlod Mikkel Hansen, Kasper Hvidt, Joachim Boldsen og de øvrige AGK-spillere uden job.

- Det gav jo en stor interesse sidst for dansk håndbold, at man havde sådan et superhold. Men jeg vil sige, det kommer så også an på, hvilket niveau det skal være på. For vi er også nødt til at tænke på, at det er problematisk, hvis man bare kan lave 40 mio. kr. i underskud og sidde på tribunen og smile af det hele. Vi så hvilken effekt det kunne have på ligaen, og man er nødt til at tænke på den skrævvridning, det laver, siger Frank Lajer.

KIF Kolding København blev delvis etableret på ruinerne af AG København. Tror du, der er plads til begge klubber i dansk håndbold?

- Umiddelbart er København så stor en by, så jeg tror, der er mulighed for, at der kan være to hold. Hvis man forstår at positionere sig overfor hinanden, så kan det jo lægge op til nogle rigtig spændende lokalopgør, som kan gøre det attraktivt for sponsorer og fans, siger Frank Lajer.

Dagens Gossip