Konkurser sender statens byggeplaner i skraldespanden

Ifølge avisen har konkurserne i entreprenørfirmaet Pihl & Søn samt Sjælsø Gruppen fjernet halvdelen af byderne på byggeriet, der var finansieret via et såkaldt offentlig-privat partnerskab, OPP. Da endnu en potentiel budgiver trak sig i sidste øjeblik, stod Bygningsstyrelsen tilbage med kun én byder, og det var altså ikke er nok til at retfærdiggøre at fortsætte arbejdet, forklarer kontorchef i Bygningsstyrelsen Signe Primdal Kæregaard.

»Dermed var konkurrencesituationen ganske enkelt for dårlig i betragtning af de ressourcer, byderne og vi skulle bruge, og risikoen for ikke at kunne få et antageligt tilbud var ganske enkelt for stor,« siger hun ifølge Børsen.

Kontorbyggeriet på Kalvebod Brygge skulle have været 41.000 kvadratmeter og have huset 2.000 ansatte i flere styrelser. Nu er projektets fremtid uvis.

I det hele taget ser det ud til, at det faktum, at der i dag er færre storentreprenører og projektudviklingsfirmaer end før sommeren, kan komme til at klemme flere af de ellers så højt priste OPP-projekter.

Det skyldes ikke mindst, at OPP-projekternes konstruktion, hvor det bydende entreprenørfirma også er med til at få finansieringen på plads, betyder, at det kræver en vis tyngde at kaste sig ind i et sådan projekt.

Dagens Gossip