Konkursramt ambulanceselskab fik 32 millioner ved fejl

Skrevet af admin

08/08/2016

Mest læste i dag

Det nu konkursramte ambulanceselskab Bios fik 31,6 millioner kroner af Region Syddanmark ved en fejl. Det var en menneskelig en af slagsen, skriver Region Syddanmark i en redegørelse over forløbet.

Det skriver Jydske Vestkysten og Fyens Stiftstidende, der har set redegørelsen.

De mange millioner blev udbetalt til Bios i december og reddede selskabet fra at gå konkurs, kort efter at det havde vundet retten til ambulancedrift i Region Syddanmark.

Men selskabet, der gik konkurs i slutningen af juli, skulle aldrig have haft pengene. Det har skabt spekulationer om, hvorvidt regionen reddede Bios uretmæssigt.

Men det er ikke tilfældet ifølge redegørelsen, der peger på forvirring i forhold til fakturaer.

- Netop den fejlagtige tekst i fakturaen er formentligt baggrunden for, at regionen fejlagtigt har antaget, at der ikke er sket betaling for december 2015.

- Det antages, at misforståelserne er sket som følge af, at fakturateksten for december-forudbetalingen fejlagtigt er anført som betaling for november, skriver regionen i redegørelsen ifølge Fyens Stiftstidende.

Ud over de fejlagtige fakturaer led regionens ansatte under et stort pres, fordi de skulle håndtere mange aktindsigter i forbindelse med den store opmærksomhed omkring Bios.

- Det er hævet over enhver tvivl, at Bios' opstart har øget belastning og kompleksitet i opgaveløsningen. Samtidigt har det tillige været nødvendigt at håndtere et betydeligt antal aktindsigter.

- Endelig skal nævnes, at der i efteråret sker skift på det overordnede ledelsesmæssige niveau, idet den direktør, der havde arbejdet med området i flere år får ny job, og hertil kommer, at sundhedsdirektøren stopper, står der i redegørelsen ifølge Jydske Vestkysten.

Mens regionsrådsformand Stephanie Lose (V) er tilfreds med undersøgelsen, er det ikke tilfældet for næstformand i regionsrådet Poul-Erik Svendsen (S).

- Der er rigtig mange forklaringer i redegørelsen, men dybest set er jeg ikke blevet klogere på, hvordan 31 millioner kan blevet sendt ud til nogle mennesker, uden nogen opdager det, siger han til Jydske Vestkysten.

/ritzau/