Konkursryttere skal sættes ud af spillet

Det skal være slut med konkursryttere, der efterlader tømte selskaber uden bogføring og forårsager store tab til det offentlige og private kreditorer.

Det mener regeringen og Enhedslisten, der er tæt på at indgå en aftale om at skærpe indsatsen mod økonomisk kriminalitet, erfarer Jyllands-Posten.

Et hovedelement i pakken bliver, at direktører skal kunne idømmes konkurskarantæne, hvis de på grund af uforsvarlig forretningsførelse kører en virksomhed i sænk.

Karantænen betyder, at direktører og andre ledende personer skal kunne forbydes at drive virksomhed i som udgangspunkt tre år.

Derudover skal der sættes hårdere ind over for direktører, der forsøger at gemme penge og værdier for kreditorerne hos for eksempel familie og venner, ligesom parterne diskuterer at hæve strafferammerne for en række økonomiske forbrydelser, herunder kursmanipulation.

Hverken regeringen eller Enhedslisten vil kommentere detaljer i forhandlingerne, men Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, siger til Jyllands-Posten:

- Indgreb er noget, vi diskuterer i de sidste dage af inanslovforhandlingerne. Det er vigtigt for Enhedslisten, at man skal ikke kunne slippe med en lav straf, bare fordi man har råd til et dyrt jakkesæt.

Det fulde omfang af plattenslagere og kriminelles udnyttelse af en hullet dansk myndighedskontrol er ukendt, men en undersøgelse fra Skat har vist, at 40 af de bedst kendte konkursryttere kostede det offentlige tab på over 700 millioner kroner fra 2008 til 2010.

 

Dagens Gossip