Konservativ harme over forslag om stop af sygehusbyggeri

»Jeg vil anbefale formanden at besøge det gamle Hillerød hospital og se, hvordan tilstandene er. Jeg kan oplyse ham om, at det henover vinteren har lignet en krigszone. Folk har nærmest ligget i lag,« siger Benedikte Kiær (K), sundhedsordfører for de Konservative, og understreger, at formanden aldrig vil foreslå det igen, hvis først han ser, hvordan tilstandene er.

Peder Larsen mener, det er farligt at bygge alle seks supersygehuse på én gang, for man kan dermed ikke gardere sig mod fejltagelser. Han frygter, at omkostningerne vil stige, hvis fejlene skal til at rettes på alle sygehusene efterfølgende.

Hans forslag, mener Benedikte Kiær, er et bevis for, at formanden ikke kender de regionale forhold særlig godt. Som daværende næstformand i Danske Regioner fra 2006 til 2010 har hun været med i beslutningsprocessen om de nye supersygehuse.

»Det er jo ikke novicer, vi sætter til at bygge sygehusene. Desuden kan man sagtens løbende se på byggeriet og lave evalueringer uden at stoppe hele projektet,« siger hun.

Benedikte Kiær synes ikke, man kan byde patienterne i Hillerød og Gødstrup at sætte byggeriet på standby.

»Det er slemt nok, at de skal leve med de hospitalsforhold frem til 2020, men at skulle sige til borgerne, at de skal vente fem-seks år mere, det kan jeg simpelthen ikke byde dem,« siger sundhedsordføreren.

Det er planen at bygge seks nye sygehuse i Danmark frem til 2021. De nye sygehuse vil koste 28 milliarder kroner. Samlet set vil projektet koste 40 milliarder kroner, når udbygninger af nuværende sygehuse også bliver medregnet.

Dagens Gossip