Konservative afventer nyt skoletilbud

Den konservative pressetjeneste understreger, at partiet ikke forhandler via pressen, men at det forholder sig åbent afventende til finansminister Bjarne Corydons (S) tilbud.

Han understregede onsdag aften efter et møde med forligspartnerne i Venstre og DF, at han håber på, at de Konservative vil gå med i en aftale.

»Vi ønsker at få gennemført den her aftale (den nye skolereform, red.), og så synes jeg det er fint, at vi kommer med et tilbud til de Konservative,« siger finansministeren, som bliver flankeret af Venstres gruppeformand, Kristian Jensen (V).

»Hvis vi kan få 95 procent af den her gode aftale igennem, er det værd at komme med det her tilbud,« siger Kristian Jensen.

Tilbuddet til de Konservative vil betyde, at langt størstedelen af den nye folkeskolereform - som i sidste uge blev indgået mellem Dansk Folkeparti, Venstre og regeringen - bliver gennemført fra 1. august 2014, men lektiecafeerne skal være frivillige til efter et valg.

»Nu må vi se, hvad de Konservative siger, men jeg har ryddet kalenderen i morgen,« siger Bjarne Corydon.

Hvis de Konservative tilslutter sig tilbuddet fra finansministeren, bliver det obligatoriske timetal for folkeskolens mindste klasser 28 timer per uge, mens de mellemste elever får 30 timer om ugen, og de ældste elever får ugentlige 33 timer, skriver DR Nyheder.

Efter 2016 vil timetallet blive som regeringen, Venstre og DF er blevet enige om uden de Konservative. Det betyder, at elever fra 0.-3. klasse får 30 ugentlige timer, eleverne på mellemtrinene fra 4.-6. klasse får 33 timer og 7.-9. klasse skal have 35 timer om ugen.

De konservative har været utilfredse med skemalagte lektiecaféer og et øget antal undervisningstimer. De to elementer forstyrrer familiernes hverdag, mener partiet. På den baggrund indgik regeringen i sidste uge en aftale med Venstre og Dansk Folkeparti om en ny folkeskolereform uden de Konservative.

Dagens Gossip