Konservative drømmer om bred finanslov

»Vi går til forhandlingerne med ukuelig optimisme og håber på et konstruktivt samarbejde. Vi håber, at man vil være lydhøre over for os, og at regeringen kan trækkes i den rigtige retning,« siger finansordfører Mike Legarth (K).

Han efterlyser initiativer, der kan sætte gang i hjulene.

»Jeg synes, det altoverskyggende problem er, at regeringen for fjerde kvartal i træk må nedjustere forventningerne til væksten. Det er en katastrofe,« siger han og uddyber:

»Vi hænger fast i krisen. Vi kan ikke få gang i hjulene. Danskerne har ikke tillid til økonomien og bruger derfor ingen penge. Virksomhederne tør ikke for alvor investere, fordi der er for mange forhindringer og stopklodser. Derfor er vi nødt til at gøre noget målrettet for den enkelte dansker og virksomhederne.«

Den konservative opskrift på vækst lyder blandt andet på skattelettelser til borgerne og en markant nedsættelse af selskabsskatten.

»Den slags initiativer lader det ikke til, der er i regeringens finanslovsudspil, og det er bekymrende,« siger Mike Legarth.

Han peger på, at de milliarder, det koster at realisere de konservative ønsker, blandt andet skal findes ved at indføre nulvækst i den offentlige sektor samt forbedre beskæftigelsesindsatsen.

Regeringen præsenterer sit finanslovsforslag tirsdag klokken 11.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip