Konservative efterlyser ny vækstpakke

»Jeg ved ikke, hvor hun finder optimismen, for der er faktisk ikke ret meget at glæde sig over i den her redegørelse. Jeg synes hellere, hun skulle erkende, at de initiativer, der er taget, har været forfejlede, og så indkalde til nye forhandlinger,« siger erhvervsordfører Mike Legarth (K).

»Der er brug for en stor erhvervspolitisk pakke, hvor man investerer i at levere bedre og billigere arbejdspladser og gøre virksomheder mere konkurrencedygtige,« fastslår han.

Regeringen forudser i sin økonomiske redegørelse, at væksten i det danske bruttonationalprodukt, BNP, vil stige 0,5 procent i 2013. Det er tredje gang, at regeringen nedjusterer sine forventninger til væksten i Danmark inden for få måneder. I december lød prognosen på 1,2 procents vækst i 2013, i april skønnede Vestager, at BNP-væksten i stedet ville være 0,7 procent i år - og nu nedjusterer regeringen altså med 0,2 procentpoint.

»Det viser, at man ikke har læst økonomien rigtigt. Man har fejlvurderet situationen hele tre gange, og der er jo en risiko for, at man gør det igen. Nu må regeringen gøre det, der skal til,« siger Mike Legarth.

Ifølge hans mening er en erhvervspolitisk vækstpakke altså svaret.

»Vi kom et skridt i den rigtige retning med VækstplanDK, men det var jo ikke det fulde skridt,« siger den konservative ordfører.

Også Venstre er parat til at reformere endnu mere, understreger finansordfører Peter Christensen (V).

»Jeg noterer mig, at Vestager har sagt, at hun forventer, man fortsætter reformsporet. Det er jeg helt enig med regeringen i,« siger han.

Dagens Gossip