Konservative: Eksterne skal kulegrave skattesvindel

Der venter en gigantisk opgave med at genskabe danskernes tillid til Skat, som har mistet udbytteskat for 6,2 milliarder kroner.

Det siger De Konservatives skatteordfører, Brian Mikkelsen, som kræver en advokatundersøgelse.

Pengene er angiveligt tilbagebetalt til udenlandske svindlere, der har krævet refusion af udbytteskat på baggrund af forfalsket dokumentation.

- Tilliden er nede på et lavpunkt. Denne sag er blot kulminationen på rigtig, rigtig mange sager, hvor folk har følt sig truet og bulldozet af Skat. Nu kommer et enormt økonomisk svigt på 6,2 milliarder kroner, siger Brian Mikkelsen.

Ministeriets interne revision skal nu undersøge sagen. De advarede i 2010 og 2013 Skat mod svindel med udbytteskat.

Det er "fuldstændig uforståeligt", at Skat så har mistet flere milliarder kroner, mener Brian Mikkelsen, der vil have en ekstern undersøgelse sat i gang.

- Det er et skridt i den rigtige retning, men det er ikke godt nok med en intern undersøgelse. De skal ikke undersøge sig selv. Beløbet er vanvittigt og astronomisk. Det skal undersøges af folk udefra, så man får sat en prop i hullet, siger Brian Mikkelsen.

Blot fem ansatte i Skat har angiveligt stået bag at tjekke tilbagebetalingen af udbytteskatten.

Brian Mikkelsen regner ikke med, at Skat ser noget til 6,2 milliarder kroner, som siden 2012 er støvsuget op af statskassen.

Det er gået "fuldstændig vanvittig galt", mener han.

- Røverne har ved højlys dag lavet verdenshistoriens største røveri. Det ser ud til, at de er forsvundet langt, langt bort med pengene. Det bliver svært at få fat i pengene igen. Men lad os se, hvad Bagmandspolitiet kan stille op, siger Brian Mikkelsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip