Konservative håber på forsoning mellem læger og regioner

Og regionerne skal levere de plastre og den forbinding, der skal give sårene ro til at hele. Det mener de Konservative, efter de praktiserende læger lørdag valgte at acceptere regeringens lovindgreb i lægestriden.

»Jeg håber, at regionerne griber muligheden, får startet et reelt forhandlingsforløb og sørger for at række hånden ud til lægerne,« siger sundhedsordfører Benedikte Kiær (K).

»Hvis den her situation skal bruges til noget godt, så er det pinedød nødvendigt, at regionerne sørger for, at få et ordentligt og reelt forhandlingsforløb i gang og få skabt noget tillid mellem parterne,« understreger hun.

Benedikte Kiær mener stadig, at der hos lægerne ligger en frygt for at blive tromlet ned af regionerne.

»Det har været en rigtig ubehagelig situation, hvor der har været nærmest hetzlignende tilstande mod nogle af lægerne, som i den grad har følt sig meget intimideret af at blive beskyldt for bare at være grådige og ikke tænke på patienterne,« siger sundhedsordføreren.

Med det mindst mulige flertal og efter en dagslang debat på Hilton Hotel i København besluttede de praktiserende læger lørdag at beholde deres ydernumre og dermed holde fast i samarbejdet med det offentlige.

Dagens Gossip