Konservative håber stadig på grøn tillægsaftale

Skrevet af admin

01/03/2016

Mest læste i dag

De Konservative håber stadig på at nå frem til en tillægsaftale til den landbrugspakke, partiet var med til at stemme igennem Folketinget i sidste uge.

Det siger fødevareordfører Rasmus Jarlov (K), efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) under Folketingets spørgetime har sået tvivl om, hvorvidt der kommer sådan en pakke og om den overhovedet er nødvendig.

- Det er nødvendigt med en tillægsaftale for at få nedbragt de kvælstofudledninger, som har vist sig at være højere end de tal, den tidligere minister fremlagde, siger Jarlov.

Han henviser her til de beregninger, der førte til, at De Konservative erklærede, at de ikke længere havde tillid til nu forhenværende miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

- Det er nødvendigt for vandmiljøets skyld, og fordi vi har nogle problemer med EU's vandrammedirektiv, som faktisk siger, at vi ikke må øge udledningerne, siger Jarlov.

Efter planen mødes De Konservative med Eva Kjers efterfølger på posten, Esben Lunde Larsen (V), onsdag.

I Folketingets spørgetime afviser Lars Løkke Rasmussen - på baggrund af et spørgsmål fra Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen - at der venter en "miljøregning" for landbrugspakken.

- Regeringen mener ikke, at der ligger en miljøregning, som vi objektivt set har behov for at samle op, siger Løkke.

Efter spørgetimen forklarer han, at tilbuddet om en tillægspakke, som han luftede i sidste uge, skulle ses som led i at genoprette tilliden til Eva Kjer.

- Det forløb i sig selv endte uforløst. Nu er vi der, hvor et lovforslag er vedtaget, og det er godt, siger Løkke.

Rasmus Jarlov tolker dog ikke statsministerens udtalelser som en afvisning af, at der kommer en tillægspakke.

- Men det er da ret tydeligt, at vi er dem i den blå blok, der går mest op i sådan en tillægsaftale, så vi har da lidt overtalelsesarbejde, siger han.

Jarlov slår i øvrigt fast, at det aldrig har været et mål for partiet at vælte Eva Kjer.

- Men vi har ikke set det som en mulighed, at vi kunne opgive princippet om, at en minister skal fremlægge retvisende oplysninger for så til gengæld at få gennemført nogle mærkesager, siger han.

/ritzau/