Konservative hilser V-skepsis i skoleforhandlinger velkommen

»Det er da positivt, at Venstre nu også rykker sig mere i vores retning, og jeg håber da ikke, at det stopper her. I Konservative har vi aldrig været enige i Venstres forslag om en 35 timers skoleuge,« siger undervisningsordfører Vivi Kier (K) til Berlingske Nyhedsbureau.

Inden regeringen indledte forhandlingerne til en ny folkeskolereform, stillede Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti et fælles forslag om, at elever skal bestå fagene dansk og matematik, inden de kan læse videre på en ungdomsuddannelse. Men ifølge Vivi Kier er der ingen udsigt til, at man præsenterer et fælles udspil på skoleugens længde.

»Vi kan se, at Venstre bevæger sig og nu mener noget andet, end de gjorde i starten. Men jeg tror ikke på, at vi når hinanden på dette punkt,« siger Vivi Kier.

Venstres næstformand, Kristian Jensen (V), understreger i Berlingske fredag, at forslaget om en 35 timers skoleuge er et »maksimumstimeantal«, og at Venstre holder fast i, at fleksible skoler stadig skal prioriteres.

»Det er væsentligt for os, at der bliver frihed til forskellighed i folkeskolen. Der skal være et minimumsantal, og vi mener også, at der er behov for at løfte timeantallet en række steder. Men når vi taler om 35 timer, så er det et maksimum - ikke et krav til alle,« siger Kristian Jensen til Berlingske.

Forhandlingerne om en ny folkeskolereform fortsætter tirsdag, hvor forligspartierne er indkaldt.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip