Konservative: Ingen nemme svar i farvel til forsvarsforlig

Skrevet af admin

19/06/2016

Dagens topnyheder

Da aftalepartierne trådte ud af forhandlingslokalet i Forsvarsministeriet for ti dage siden, betonede pressen og politiske kommentatorer, at det var historisk, at Konservative ikke var gået med i et nyt forsvarsforlig, som også indeholdt aftalen om 27 nye kampfly.

Derfor glæder det Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, at der i baglandet lader til at være bred opbakning til beslutningen ifølge en rundspørge, som Ritzau har foretaget i det konservative bagland.

- Jeg er rigtig glad for, at vores bagland bakker op. Det tror jeg, de gør af den enkle grund, at Forsvaret betyder rigtig, rigtig meget for vores medlemmer. Det er simpelthen hjerteblod.

- Var vi gået med i aftalen, så havde folk sagt, at vi lagde os ned. Uanset hvad vi havde gjort, så havde udlægningen været, at det var forkert. Derfor er det vigtigt, at vi spørger os selv, hvad vi mener. Og handler ud fra det, siger Søren Pape Poulsen.

316 lokalformænd samt byråds- og regionrådsmedlemmer er blevet spurgt, og heraf har 132 svaret. Det giver en svarprocent på 42.

Adspurgt om det var en rigtig beslutning ikke at deltage i forliget, svarer 117 ja, 12 svarer nej, mens tre personer svarer ved ikke.

Søren Pape Poulsen fastholder da også, at det var den rigtige beslutning.

- Der skal forhandles nyt forsvarsforlig næste år, og det vil vi kaste os ind i. Det, der afgør, om vi kommer med, er, om der kommer flere penge til Forsvaret. Vi skal ikke være med for at få indflydelse på noget, der bare er elendigt, siger han.

Han efterlyser derfor op mod halvanden milliard kroner til at styrke Forsvaret med.

Kort efter aftalen faldt på plads for ti dage siden, afviste forsvarsminister Peter Christensen (V) dog, at Konservative kunne komme med i næste års forsvarsforlig.

Medmindre de nikker ja til aftalen, som er indgået.

- Der er ingen tvivl om, at når man forhandler forlig til næste år, så vil indgangsbilletten naturligvis være den aftale, vi lige har præsenteret, fordi den påvirker så mange dele af Forsvaret. Så man kan ikke skille de to ting af, sagde forsvarsministeren.

/ritzau/