Konservative kalder klimaforslag »fuldstændig vanvittige«

Partiets klima- og energiordfører, Mike Legarth (K), håber således, at forslagene bliver fejet af bordet og aldrig bliver til virkelighed.

»De her klimaidéer er lige så uigennemtænkte som betalingsringen, og vi håber, de kommer til at lide samme skæbne. Det er simpelthen nogle fuldstændigt vanvittige forslag, som vi overhovedet ikke kan se idéen i,« siger Mike Legarth i en skriftlig kommentar.

Det er en arbejdsgruppe med embedsmænd fra en række ministerier, som har udarbejdet et kataloget med 78 idéer eller anbefalinger, som politikerne kan vælge i mellem.

Men forslagene vil ramme danskerne på pengepungen, understreger de Konservative.

»Det her vil komme til at gå hårdt ud over alle dem, der i forvejen er hårdest presset på økonomien – nemlig mange af de danske familier og de danske virksomheder. Det kommer jo til at blive helt ekstremt dyrt at køre på arbejde,« siger Mike Legarth.

I kataloget fra embedsmændene hedder det blandt andet, at man skal reducere hastigheden på motorvejene herhjemme, så man ikke længere kan køre 130 kilometer i timen, men 110. Desuden foreslår gruppen, at man afskaffer befordringsfradraget.

Særligt det sidste punkt stejler de Konservative over.

»Hvis idéen om at fjerne befordringsfradraget bliver til virkelighed, vil det koste en borger, der bor i Køge og arbejder i København og kører i bil på arbejde, over 26.000 kroner om året. Det er et angreb på mobiliteten i arbejdsmarkedet,« siger Mike Legarth.

Klimaplanen skal sikre, at Danmark reducerer CO2-udledningen med 40 procent i 2020. Regeringen har allerede afvist, at man vil nedsætte hastigheden på motorvejene og fjerne befordringsfradraget.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip