Konservative klar til skolereform uden lektiehjælp

Accepterer de andre partier forslaget, betyder det, at folkeskolereformen allerede kan vedtages torsdag, når forligskredsen mødes igen.

»På denne måde sikrer vi, at alt andet kan blive gennemført. Vi blokerer ikke for noget - vi gennemfører stort set hele folkeskolereformen,« siger Lars Barfoed til Politiken.

De konservative har mulighed for at nedlægge veto i forligskredsen om folkeskolen, hvormed partiets opbakning er nødvendig, hvis reformen skal gennemføres på denne side af folketingsvalget.

»Vi ønsker ikke, at staten bliver så formynderisk, at den stort set disponerer over børns fritid og dermed blander sig i familiens liv,« siger Lars Barfoed om, hvorfor partiet er imod obligatorisk lektiehjælp.

Professor og centerleder Niels Egelund fra Danmarks Pædagogiske Universitetsskole er mildest talt forundret over K-linjen.

»Vi har et problem i Danmark med at bryde den negative sociale arv, og når lektiecafeen ikke er obligatorisk, vil mange socialt udsatte elever og elever med anden etnisk baggrund lade være med at møde op. Det virker som politisk teater for at samle stemmer. Det er for langt ude, at man vil blokere for noget, som er så fornuftigt og nødvendigt,« siger Niels Egelund til Politiken.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorinis (S) pressechef oplyser til Berlingske Nyhedsbureau, at ministeren ikke ønsker at udtale sig, så længe forhandlingerne er i gang.

Dagens Gossip