Konservative på Frederiksberg mangler budgetflertal

Lørdag stemplede Liberal Alliance nemlig ud af forhandlingerne efter uenigheder om grundskylden, mens venstrefløjspartierne allerede forlod forhandlingerne fredag.

»Jeg er meget skuffet over, at de Konservative ikke vil bruge det flertal med Liberal Alliance og Venstre, der kunne have gjort noget ved grundskyldstigningerne. Nu må boligejerne på Frederiksberg fortsat leve i frygt for at blive drevet fra hus og hjem af den gigantiske grundskyld,« siger Laura Lindahl, medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg for Liberal Alliance til netavisen Enklaven.

Det efterlader borgmester Jørgen Glenthøj med 12 mandater, hvilket ikke vil være nok til at sikre en budgetaftale.

Grunden til, at det kniber med at danne et flertal, skal findes i, at de Konservative i kommunalbestyrelsen på Frederiksberg har måtte sige farvel til to medlemmer, som er skiftet til Liberal Alliance i løbet af den seneste tid, efter uenigheder om linjen for de Konservative på Frederiksberg.

Ifølge netavisen Enklaven, der beskæftiger sig med lokalpolitik på Frederiksberg, har de Konservative tænkt sig at fravige princippet om at lave en aftale om budgettet, inden det sendes til afstemning i kommunalbestyrelsen. I stedet vil man stille et forslag, som Liberal Alliance ikke kan sige nej til.

»Nu laver vi vores eget budgetforslag med en markant sænkelse af kommuneskatten. Det kommer til afstemning i kommunalbestyrelsen, og der forventer vi, at Liberal Alliance vil stemme for. Vi har svært ved at forestille os, at de skulle stemme imod en markant sænkelse af kommuneskatten,« siger Simon Aggesen, rådmand for de Konservative, ifølge b.dk.

Den socialdemokratiske borgmesterkandidat mener, at de bebudede skattelettelser slet og ret er udtryk for »valgpanik« forud for, at danskerne skal stemme til kommunalvalget 19. november.

»Efter tre år med besparelser i millionklassen kan vi ikke acceptere, at pengene nu ødsles bort til skattesænkninger i et forsøg på at fiske stemmer til kommunalvalget. Det lugter af valgpanik,« siger Katrine Lester, 2. viceborgmester og borgmesterkandidat (S), i en pressemeddelelse.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip