Konservative på Frederiksberg mister sit faste flertal

Den 58-årige Poul Erik Mølgaard Rasmussen, der første gang stillede op til kommunalvalget i 2009, begrunder partiskiftet med det konservative bystyres manglende vilje til at sænke skatterne på Frederiksberg.

»En gennemsnitlig familie på Frederiksberg risikerer at skulle betale op mod 5.000 kroner ekstra i grundskyld hver måned om få år. Det er fuldstændig afgørende, at vi får vendt den skræmmende udvikling, men jeg kan desværre ikke længere se viljen til det hos de Konservative. Det kan jeg til gengæld i høj grad hos Liberal Alliance,« siger Poul Erik Mølgaard Rasmussen i en pressemeddelelse.

Liberal Alliances spidskandidat på Frederiksberg, Laura Lindahl (LA), glæder sig meget over forøgelsen af partiets byrådsgruppe. Hun lover, at partiet vil bruge sin nye nøgleposition i budgetforhandlingerne til Frederiksberg-borgernes bedste.

»Vi har nu mulighed for at få reel indflydelse på budgettet allerede i år. Det faktum, at Liberal Alliance sidder med de afgørende mandater, skal vi naturligvis bruge til at få indflydelse,« siger hun.

Borgmester Jørgen Glenthøj blev konstitueret som borgmester i 2009 med støtte fra 14 ud af byrådets i alt 25 mandater: 12 fra Konservative, et fra Venstre og et fra de Radikale. Men efter Nils-Ole Heggland og Poul Erik Mølgaard Rasmussens skift til Liberal Alliance har partierne bag konstitueringen altså kun 12 ud af de 25 mandater.

Dagens Gossip