Konservative pander regeringens lavere klimamål ned

Skrevet af admin

19/08/2015

Mest læste i dag

De Konservative vil ikke flytte en tomme på målet om at reducere Danmarks CO2-produktion med 40 procent frem mod 2020.

Det fastslår partiets klimaordfører Mette Abildgaard.

Dermed befinder regeringens og klimaminister Lars Chr. Lilleholts ønske om at bringe på CO2-målet ned på 37 procent sig i en strid politisk modvind, fordi det i sidste ende skulle være De Konservative, der skulle have levere flertallet bag det lavere klimamål.

- Fra De Konservatives side er vi ikke klar til at slække på målsætningen omkring de 40 procents reduktion i 2020, siger Mette Abildgaard.

- Man sætter sig jo nogle mål vel vidende, at det kan blive svært at indfri dem. Men man er saftsuseme nødt til at tage dem alvorligt og arbejde hen imod det, siger hun.

- Ministeren må tilbage i ministeriet og få nogle bud på, hvordan vi når fra de 37 til 40 procent, for vi er ikke klar til at slække på ambitionerne, understreger hun.

Målet om de 40 procents reduktion er resultatet af en aftale mellem rød blok og netop De Konservative.

Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti står udenfor, men uden De Konservative, er der altså ikke flertal for at sænke CO2-målet.

Mette Abildgaard angriber desuden timingen af Lars Chr. Lilleholts udmelding om at slække på klimamålet.

- Det vil også være et historisk dårligt tidspunkt at slække på kravene, når vi står over for et klimatopmøde i Paris om få måneder. Der er mange store lande, der har sat sig samme mål om 40 procent, så det er ikke et eller andet frelst dansk synspunkt, siger hun.

- De sidste årtier har vist, at en reduktion af CO2 absolut kan gå hånd i hånd med industrien. Det er er masser af danske virksomheder, som vil tjene godt ved, at vi har en ambitiøs klimastrategi, siger hun.

/ritzau/