Konservative parat til at stoppe udfasning af klippekort

De Konservative kræver nu en garanti fra transportminister Henrik Dam Kristensen (S) for, at de nye kort fungerer uden fejl.

»Han skal give en garanti for, at Rejsekortet virker fuldstændig gnidningsfrit og upåklageligt. Hvis han ikke kan give den garanti til pendlere, turister og andre rejsende - og mig som forligspartner - så må han i dag iværksætte, at klippekortordningen kan fortsætte,« siger de Konservatives trafikordfører, Mike Legarth (K).

Trafikordførerne på Christiansborg skal tirsdag i næste uge mødes med trafikselskaberne og transportministeren for at diskutere Rejsekortet. Her vil spørgsmålet om klippekortene blandt andet blive vendt.

Mike Legarth er alt andet end tilfreds med det forløb, der har været omkring Rejsekortet op til nu.

»Det har været meget kaotisk, det har været fyldt med problemer, og det har været et meget kritisabelt indkøringsforløb. Det er også derfor, jeg ikke synes, vi kan vente længere.«

»Vi har i dag den 18. juli, og der er omkring to uger til, at Rejsekortet skal træde i kraft. Det må være helt rimeligt, at ministeren i dag afkræver sit system en tilkendegivelse af, om man har tillid til, at det rejsekort, man vil indføre, det gælder. Og ellers må man finde på et alternativt, og her er det, vi siger, at man må forlænge klippekortet,« siger Mike Legarth.

Konservative står ikke alene med sit ønske. Både Dansk Folkeparti og Enhedslisten har peget på, at man bør frede klippekortet for en stund.

Dagens Gossip