Konservative roser Dansk Industris 2020-plan

Ifølge partiets finansordfører, Mike Legarth (K), er det således helt nødvendigt, at Danmark og regeringen i højere grad sætter fokus på gevinsten ved at arbejde.

»Vi synes, at Dansk Industri ser rigtigt. Det er meget vigtigt, at vi får lavet om på vores struktur, så det bedre kan betale sig at arbejde end at være på forsørgelse, og at vi får fjernet de barrierer og stopklodser, der er for erhvervslivet, så vi kan blive mere konkurrencedygtige,« siger Mike Legarth.

Han mener, at effekterne af netop den indsats vil føre flere gode ting med sig.

»Så kan vi blive skarpere på verdensmarkedet, sælge flere produkter, varer og ydelser. På den måde ansætter man flere i virksomhederne, og når der betales mere i virksomhedsskat, og der er flere medarbejdere, der betaler skat, så får statskassen et større provenu. Det kan vi så investere i forskning, uddannelse og infrastruktur, som så igen gør os endnu skarpere på konkurrenceevnen. Så vi er helt enige i hovedparten af de tiltag, som DI peger på,« siger han.

I sin 2020-plan peger DI blandt andet på, at væksten i kommuner og regioner skal bremses, 35.000 offentligt ansatte skal flyttes til den private sektor, og markant færre danskere skal forsørges med sociale ydelser. Planen vil ifølge DI løfte den danske velstand med 180 milliarder kroner i 2020.

Mike Legarth ønsker ikke at pege på, hvilke af DIs tiltag der eventuelt strider mod de Konservatives politik, inden han får læst hele udspillet fra DI igennem.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip